Over Paul

Met wie heeft u te maken?

Mijn studie- en werkcarrière:

  • In 1977 heb ik de sportopleiding (CIOS) in Sittard afgerond, met de gedachte om sportleraar te worden. In deze periode heb ik tevens het diploma sportmassage behaald.
  • Na mijn studieperiode ben ik bij ‘toeval’ terechtgekomen in de zorg voor verstandelijk gehandicapten: eerst in de functie van bewegingtherapeut, later in de functie van bewegingsagoog. Mijn grootste leerervaring hier : de mensen (verstandelijk beperkten) waarmee je werkt zijn eerlijk in wie ze zijn, wat ze doen, wat ze denken en wat ze voelen. Ik ben 24 jaar werkzaam geweest voor een grote regionale instelling in Zuid Holland.
  • In 2002 heb ik een opleiding gevolgd voor loopbaan-/mobiliteitscoach. Ik ben in deze opleiding ‘mezelf’ tegengekomen, in de zin van : wie ben ik (zelfreflectie), wat geeft je energie (vitaliteitsvragen), waardoor verlies je energie, kernkwadranten met betrekking tot je kwaliteiten en valkuilen e.a.
  • Tot 2006 werkzaam geweest als recreatiecoördinator in de zorg voor ouderen. In dit werkveld gaat het vooral om liefdevolle aandacht en betrokkenheid voor de ouderen. Een arm om iemand heen kan “wonderen ‘verrichten’.
  • In 2007/2008 sportleraar (interim) en recreatieorganisator voor een grote internationale school in Ibiza (Spanje) voor de periode van dertien maanden.
  • Afgelopen jaren werkzaam geweest als pedagogisch medewerker in de BSO. Ik was vooral de ‘buitenman’ die met de kinderen sport/spelactiviteiten deed.
  • Tijdens mijn verblijf op Ibiza (Spanje) heb ik gezien dat op bijna veel stranden en baaien de mogelijkheid is voor verschillende massages.  Voor veel mensen betekent een dagje strand ook een bezoekje brengen bij de massage. Heerlijk genieten in dagje ontspanning. Hier is bij mij het idee ontstaan om een eigen massage te willen beginnen. Eenmaal terug in Nederland ben ik op zoek gegaan naar een massageopleiding met meerdere vormen van massages. Deze heb ik gevonden in Alphen aan den Rijn : de opleiding Massage in Beweging, opleiding tot holistisch masseur. Het begrip holisme gaat uit van de mens als geheel (lichaam, geest, gevoel/emotie). Deze opleiding  heb ik inmiddels voltooid. Volgens diegenen die ik reeds gemasseerd heb,  zorgen mijn handen voor persoonlijke betrokkenheid, warmte en vooral ontspanning en vitaliteit.

Welkom op de site van professioneel masseur Paul Politiek